Företagsnamn, logotype, länkar till startsidan

Vanliga symptom som en naprapat kan hjälpa till med

Nacke

Spänningshuvudvärk orsakas ofta av spända muskler i nacke axlar om man belastar dem under längre tid utan vila. Kan ge en tryckande känsla i huvudet och pirra fram mot käke, panna tinningar och ibland stråla ned mot axel/överarm. Nackspärr är en plötsligt uppkommen smärta i nacken som gör att det är svårt att vrida på huvudet åt oftast ena hållet men i vissa fall båda hållen. Man vaknar ofta med lite ont i nacken som ökar på under dagen. Yrsel kan även det orsakas av spända muskler. Vid yrsel gäller det att utesluta allvarliga sjukdomar men spänningsyrsel och kristallyrsel är något vi kan behandla.

Arm

Värk eller utstrålning i armen kan komma från nacken eller vara lokala besvär. Flera muskler från nacken och skuldran kan stråla ut i armen. Tennis/golf/musarmbåge är en värk som sitter på insidan eller utsidan av armbågen och kommer ofta av en repetitiv belastning där det gäller att ändra belastningen och även behandla och träna upp armbågen så att besvären inte kommer tillbaka.

Ländrygg

Ryggskott kommer ofta av en snabb okontrollerad rörelse t.ex. halka på en isfläck eller göra ett lyft samtidigt som man vrider sig. Ger ofta en lokal värk i länden och kan stråla ut i ena benet. Stelhet/trötthet i ländryggen orsakas ofta av spända muskler och inaktivitet där det gäller att komma igång med stretching och träning samt behandla stelheten. Ischias är en bred benämning på något som strålar ut i ena benet. Äkta ischias är ett tryck på ischiasnerven och strålar ut till vaden, vristen och det är inte ovanligt att det även strålar ut i foten. Kan bero på diskbråck eller annan skada i ryggen. Det vanligaste är dock falsk ischias vilket inte är en åverkan på ischiasnerven utan kommer från muskel eller led som strålar ut i benet. Här gäller det att ställa en noggrann diagnos så att man vet om det är något vi kan behandla eller om man behöver skicka vidare för vidare undersökning.

Ben, knä och fot

Knän och fötter drabbas ofta av överbelastningsskador om man ökar på träningen för snabbt eller har en felaktig teknik när du tränar.